#1  
11th March 2011, 02:51 PM
shipra bhatnagar
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2

Allahabad bank previous years question papers of PO exam?


please send me allahabad bank's previous year solved po exam papers on my email id
thank you




  #2  
1st February 2012, 05:36 PM
sumati arya
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: varanasi
Posts: 1
Thumbs up Allahabad Bank Exam previous year Paper (2008)

General Awareness

1. India test-fired Agni III on—
(A) May 15, 2008
(B) May 17, 2008
(C) May 20, 2008
(D) May 7, 2008
2. Which one of the following countries is not included in the elite club which India joined after its successful test firing of Agni III—
(A) Russia
(B) U.S.A.
(C) U.K.
(D) France
3. M. Natrajan is—
(A) Scientific Advisor to the Defence Minister
(B) Chief Controller and Programme Director of Agni Missile System
(C) Scientific Advisor to the Prime Minister
(D) None of the above
4. Currently which one of the following organizations is celebrating its golden jubilee (year) ?
(A) ISRO
(B) CBI
(C) DRDO
(D) NASSCOM
5. India and Malaysia held their joint naval exercise at—
(A) Andman island
(B) Nicobar island
(C) Lumut
(D) Kualalampur
6. SERB stands for—
(A) Social Enlightenment and Research Board
(B) Scientific And Engineering Research Board
(C) Scientists’ and Engineers’ Research Board
(D) Science and Engineering Research Board
7. CEP (Circular Error Probability) is associated with—
(A) Prithvi II
(B) Chandryan I
(C) Narco Analysis test conducted on Aarushis’ alleged murderer
(D) The finalization of Indo-US Nuclear deal
8. The country which recently announced to have its own version of Star Wars—
(A) France
(B) Japan
(C) China
(D) North Korea
9. The Indian state which, in May 2008, launched Food Security Scheme—
(A) Andhra Pradesh
(B) Chhattisgarh
(C) Tamil Nadu
(D) Jammu & Kashmir
10. The most coveted award at the 61st Cannes Film Festival was received by—
(A) ‘Hunger’
(B) Line of Passage
(C) ‘The Class’
(D) Three Monkeys
11. The Winner of the Scripps National Spelling Bee Contest is—
(A) Ravi Kumar
(B) Sameer Mishra
(C) Kuljit Singh
(D) None of these
12. ‘Travelling Through Conflict’ is a book written by—
(A) Hamid Ansari
(B) Cherie Blair
(C) Balraj Krishna
(D) Salman Rushdie
13. According to the Global Peace Index released in May 2008, the most peaceful country on the earth is—
(A) New Zealand
(B) Norway
(C) Denmark
(D) Iceland
14. Which of the following was recently granted Navratna status to ?
(A) PGCIL
(B) REC
(C) NALCO
(D) All the above
15. In terms of billionnaire population. Mumbai ranks…… at world level ?
(A) Sixth
(B) Fifth
(C) Fourth
(D) Seventh
16. According to a report, the number of Indians who have a problem of loud snoring during sleep is—
(A) 35 million
(B) 36 million
(C) 40 million
(D) 45 million
17. The government has planned to establish ………… universities of global standards across the country ?
(A) 10
(B) 14
(C) 20
(D) 16
18. The government has increased Minimum Support Price of—
(A) Wheat
(B) Paddy
(C) Cane
(D) None of these
19. India recently refused to accept the offer of funds/loans from World Bank for— (A) Disaster management
(B) North-East projects
(C) Tiger protection
(D) None of the above
20. Yves Saint Laurent recently died. He was a—
(A) U.S.A. film director
(B) First man to go to Mars mission
(C) Renowned fashion designer
(D) An internationally renowned financial expert

Answers
1. (D) 2. (C) 3. (A) 4. (C) 5. (C) 6. (D) 7. (A) 8. (B) 9. (B) 10. (C)

11. (B) 12. (A) 13. (D) 14. (D) 15. (D) 16. (B) 17. (D) 18. (B) 19. (C) 20 (C)




  #3  
6th June 2012, 09:14 PM
BISWARUPYOGI
Senior Member+++++
 
Join Date: May 2011
Location: India
Posts: 38,541
Default Re: Allahabad bank previous years question papers of PO exam?

Quote:
Originally Posted by shipra bhatnagar View Post
please send me allahabad bank's previous year solved po exam papers on my email id
thank you


Allahabad Bank PO exam is conducted by IBPS PO .

Those candidate have completed 12th standard are applicable for Allahabad PO Exam.

Your age should be in between 21 to 34 years old.Age relaxation is provide for Reserved category.

I have attached the Question Paper of Allahabad PO Exam so please check it out.This paper are really helpful for you.

For more details about Allahabad Bank , You can visit to http://www.allahabadbank.com/

.
Attached Files
File Type: pdf Quantitative-Aptitiude.pdf(63.3 KB, 123 views)
File Type: doc Bank-PO-Solved-Papers.doc(89.0 KB, 56 views)
File Type: doc IBPS.doc(30.0 KB, 68 views)
File Type: pdf bank-paper.pdf(60.5 KB, 85 views)
File Type: pdf Eng1.pdf(67.7 KB, 58 views)
File Type: pdf Eng2.pdf(65.9 KB, 62 views)
File Type: pdf Reasoning-3.pdf(33.0 KB, 61 views)




Do you have any question? or have anything to say?



Related Topics:

Thread Replies Last Post
Solved question papers of Bank Clerk Exam of Andhra Bank and Allahabad Bank? 13 6th August 2012 08:37 PM
How may I get previous year solved question papers for Allahabad bank PO exam? 2 25th February 2012 04:19 AM



Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0
vBulletin Optimisation by vB Optimise.
Please also check: