#1  
4th March 2011, 06:36 PM
lalit131174
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1

Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?


Previous year solved question papers of BOB PO exam? How to download it?

Please reply

thanks




  #2  
5th March 2011, 01:15 AM
melwynjensen
Senior Member+++++
 
Join Date: Jan 2011
Location: Chennai
Posts: 3,213
Smile Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

hello friend...

Attached some of the previous year Bank of Baroda question papers and the common pattern papers for PO exam in this post... check it out... hope it helps for your preparation...

All the Best...
Attached Files
File Type: zip BOB.zip(90.0 KB, 231 views)
File Type: pdf Bank-PO-exam-Sample-Paper.pdf(184.5 KB, 486 views)
File Type: pdf po_exam.pdf(1.15 MB, 541 views)
  #3  
5th March 2011, 02:39 PM
Senior Member+
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,315
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

Hello,

Previous year solved question papers of Bank of Baroda PO exam are not available with me.

But I know the exam pattern of Bank of Baroda PO exam.

In Bank of Baroda exam following subjects are asked.

1. Current Affairs

2. English Section

3. Aptitude

4. General Knowledge

5. Mathematics

6. Reasoning Section


Good Luck
  #4  
20th March 2011, 11:13 AM
deep_4
Senior Member+++++
 
Join Date: Nov 2010
Location: PuNe... :)
Posts: 3,190
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

Bank of Baroda Clerk Books !!

Here i have attached Some Clerical BOB Papers Hope it would help you to the Fullest.

I)

Even You can Refer Books Details of Clerical book are

Bank Of Baroda Clerical Cadre Recruitment Test
By Student Aid Publications
Publisher: Student Aid Publications (2011)
Discount :-
if you buy from This Site Click here to buy

Attachments :- Papers.
Attached Files
File Type: pdf BOB-sample paper 1.pdf(1.66 MB, 417 views)
File Type: pdf BOB-sample paper 2.pdf(1.71 MB, 298 views)
File Type: pdf BOB-sample paper 3.pdf(28.1 KB, 222 views)
File Type: pdf BOB-sample paper 4.pdf(21.7 KB, 271 views)
Reply With Quote
  #5  
20th March 2011, 12:39 PM
arvind_singh
Banned
 
Join Date: Feb 2011
Location: pune
Posts: 2,504
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

here iam attaching some BOB papers that might be useful to you .just click on the papers

and it will download itself .
Attached Files
File Type: pdf _BankPO_2009_.pdf(78.1 KB, 240 views)
File Type: pdf -BOB po.pdf(22.2 KB, 213 views)
File Type: pdf po_exam.pdf(1.15 MB, 232 views)
File Type: pdf Bank of Baroda.pdf(1.66 MB, 263 views)
Reply With Quote
  #6  
20th March 2011, 05:35 PM
er.varunchawla
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 107
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

Quote:
Originally Posted by lalit131174 View Post
Previous year solved question papers of BOB PO exam? How to download it?

Please reply

thanks
hello

i am giving the question paper with answers as below :::::::




Bank of Baroda Agriculture Officers Exam 2008 Solved Paper

Bank of Baroda Agriculture Officers Exam., 2008 (Held on 14-12-2008)
Professional Knowledge : Solved Paper1.

1. How many mango trees will be accommodated with a spacing of 5•0 m x 5•0 m in an area one
Hectare ?
(A) 400 tree/ha
(B) 750 tree/ha
(C) 800 tree/ha
(D) 850 tree/ha
(E) 900 tree/ha
2. Of the Total Net Bank Credit (NBC) of the Public Sector Banks at the end of March 2007, what is
the share of Agricultural Lending (Direct and Indirect) ?
(A) 13•6 per cent
(B) 14•6 per cent
(C) 15•6 per cent
(D) 16•6 per cent
(E) 17•6 per cent
3. What is the average yield per lactation in buffalo in India ?
(A) 1200 kg
(B) 1250 kg
(C) 1300 kg
(D) 1350 kg
(E) 1400 kg
4. Which one of the following Districts of Andhra Pradesh is considered as the ‘Hub of Fresh Fish
Farming’ ?
(A) Nellore
(B) Guntur
(C) Krishna
(D) Godavari
(E) Anantpur
5. At present, per capita availability of milk in India is about—
(A) 200 gram per day
(B) 210 gram per day
(C) 215 gram per day
(D) 220 gram per day
(E) 225 gram per day
6. Under the cold storage, this crop requires 0-1 degree Celsius temperature and 98–100 per cent
humidity ……… .
(A) Brinjal
(B) Bhindi
(C) Peas
(D) Grape
(E) Banana
7. This Hybrid variety of Sorghum (Jowar) is high yielding, tolerant to shoot fly, stemborer, with good
roti making qualities suitable for Maharashtra state under Kharif and Rabi Seasons—
(A) AKSV 13 R
(B) SPV 1155 (Variety)
(C) SHD 9690 (Hybrid)
(D) DSV 5 (Variety)
(E) DSV 4 (Variety)
8. Which one of the following Agrofood sector in India has ‘Highest Level of Processing’ (percentage
of total production) ?
(A) Fruits and Vegetables
(B) Milk and Milk Products
(C) Buffalo Meat
(D) Poultry Product
(E) Marine Products
9. This Micro Finance Institution (MFI) in India, is one of the fastest growing MFI in the world with
annual growth rate of 200 per cent—
(A) PRADHAN
(B) BASIX
(C) SKS
(D) MYRADA
(E) Sadaguru Seva Trust
10. This Sunflower Hybrid Variety is tall (150 cm–180 cm), early in maturity (95 days), yields 1•7
tonnes to 2•0 tonnes per hectare, is recommended for cultivation at all India level—
(A) KBSH 44 (Hybrid)
(B) KBSH 41 (Hybrid)
(C) KBSH 42 (Hybrid)
(D) LSFH 35 (Maruti-Hybrid)
(E) PSFH 118 (Hybrid)
11. As on March 2007, of the total Kisan Credit Cards (KCC) issued to farmers by Formal Financial
Institutions in India, the share of commercial banks is about—
(A) 37 per cent
(B) 45 per cent
(C) 47 per cent
(D) 49 per cent
(E) 51 per cent
12. During the last four decades, there had ‘Not been any meaningful gain in production’ of this group
of crops in India ……… .
(A) Oilseed crops
(B) Plantation crops
(C) Aromatic and Medicinal plants
(D) Horticultural crops
(E) Pulse crops
13. Which one of the following countries, ranked first in the Inland Fisheries production in 2004-05 ?
(A) Japan
(B) United States
(C) China
(D) India
(E) Thailand
14. What percentages of total cultivable area in India, is presently under ‘Fodder’ production ?
(A) 3•60 per cent
(B) 4•60 per cent
(C) 5•60 per cent
(D) 6•60 per cent
(E) 7•60 per cent
15. This country ranked first in production of ‘Mushrooms’ in the world—
(A) China
(B) Nepal
(C) Bangladesh
(D) Indonesia
(E) Brazil
16. In which one of the following states, more than 2,000 ‘Vermicomposting units’ started by
individuals and/or organization in rural and urban centres ?
(A) Maharashtra
(B) Andhra Pradesh
(C) Punjab
(D) Himachal Pradesh
(E) Karnataka
17. Nearly 35 per cent of the total ‘Fish Processing Facilities’ in India is concentrated in this state—
(A) Goa
(B) Kerala
(C) Tamil Nadu
(D) Maharashtra
(E) Karnataka
18. This is a premier Institute/Board/Authority set up by Government of India for providing technical
and financial support for creation of postharvest infrastructure for Horticultural crops in India—
(A) APEDA
(B) NCDC
(C) NHB
(D) MPEDA
(E) None of these
19. Which one of the following crops you will suggest to a Big Farmer for getting higher yields and
good income under the ‘Protected cultivation’ or under ‘Green-House condition’ ?
(A) Coloured Capsicum
(B) Vegetable Nursery
(C) Brinjal
(D) Sweet Corn
(E) Lettuce
20. Which one of the following Private Corporate Companies in India is a leader in organized sector
producing ‘Potato chips’ in India ?
(A) ITC
(B) HLL
(C) Clean Food
(D) Pepsi Co.
(E) GD Foods
21. In which one of the following Indian states, percentage of total cultivable area under Horticultural crops is only 2•75 per cent ?
(A) Madhya Pradesh
(B) Rajasthan
(C) Jharkhand
(D) Chhattisgarh
(E) Uttar Pradesh
22. What percentage of ‘All Economically Productive women population’ in India are engaged in
Agriculture including animal husbandry and fisheries ?
(A) 38 per cent
(B) 48 per cent
(C) 58 per cent
(D) 68 per cent
(E) 78 per cent
23. In which year, the ‘Varsha Bima Yojana’ (Insurance against the adverse incidence of rainfall) was
started in India ?
(A) 2004
(B) 2005
(C) 2006
(D) 2007
(E) 2008
24. Which one of the following states, the extent of financial exclusion is between 50 to 75 per cent ?
(A) Bihar
(B) Karnataka
(C) Tamil Nadu
(D) Jharkhand
(E) West Bengal
25. A field of work in which people aim to improve the access of rural communities to efficient,
sustainable financial services is known as or categorized as—
(A) Agricultural Finance
(B) Rural Finance
(C) Micro Finance
(D) Financial Institution
(E) Financial Intermediary
26. The Science of cultivation and harvesting of fruits is called ‘Pomology’, however, of the following
fruits, this fruit crop presently is not covered under the ‘Pomology’—
(A) Water-melon
(B) Banana
(C) Strawberry
(D) Sapota
(E) Custard Apple
27. The ‘Productivity of Banana’ (yield per hectare) is highest in this state—
(A) Tamil Nadu
(B) Kerala
(C) Karnataka
(D) Maharashtra
(E) Gujarat
28. Pepsi Co. started Contract farming in Guntur district of Andhra Pradesh for preparation of—
(A) Tomato purees
(B) Basmati Rice
(C) Groundnut Butter
(D) Sunflower Oil
(E) Chilli Paste for Export
29. At present, how many National Research Institutes are working on Development of Products/cropsunder ‘Agricultural Biotechnologies’ in India ?
(A) 20
(B) 25
(C) 30
(D) 35
(E) 40
30. ‘Shifting Cultivation’ is practiced in India covering about 14•66 lakh hectare area, where in this
state ranked first with 3•75 lakh hectare—
(A) Assam
(B) Arunachal Pradesh
(C) Manipur
(D) Meghalaya
(E) Tripura
31. Which one of the following flower crops is native of India ?
(A) Gladious
(B) Bougainvillea
(C) Tuberose
(D) Orchids
(E) All these
32. What is the Total Plan allocation (Rs. crores) for development of Rainfed/Dryland Agriculture in
the XIth Five Year Plan Period (2007-08 to 2011-2012) ?
(A) Rs. 65,000 crore
(B) Rs. 70,000 crore
(C) Rs. 75,000 crore
(D) Rs. 80,000 crore
(E) Rs. 85,000 crore
33. As on March 31, 2007, how many of the Public Sector Banks had achieved Direct Agricultural
Lending Target (13•5 per cent of Net Bank Credit) stipulated by the RBI ?
(A) Eight
(B) Nine
(C) Ten
(D) Eleven
(E) Twelve
34. This ‘Mango Hybrid Variety’ is early maturity, dwarf and having attractive colour, suitable for
‘Chotanagpur Region’ for the India—
(A) Amrapali
(B) Safed Maldah
(C) Malika
(D) Gulab Khas
(E) Ratna
35. Production period in case of tea after gestation period is to the extant of …… .
(A) 100 years
(B) 50 years
(C) 25 years
(D) 10 years
(E) 5 years
36. Recently, this Public Sector Bank, had launched an innovation called ‘Village Knowledge Centre’
wherein technology is used to help the farmers improve his productivity—
(A) Punjab National Bank
(B) Central Bank of India
(C) United Bank of India
(D) United Commercial Bank
(E) Union Bank of India
37. As on 31 March, 2008, which one of the following Microfinance Programmes have covered the
largest number of BPL/poor families in India ?
(A) SHG-Bank Linkage Programme
(B) SIDBI Foundation for Micro Credit (SFMC)
(C) Rashtriya Mahila Kosh (RMK)
(D) Friends of Women’s World Banking (FWWB)
(E) Rashtriya Grameen Vikas Nidhi (RGVN)
38. Which one of the following is the name of a fungicide which can move mainly upwards within the
plant and kill the pathogen away from the point of application ?
(A) Semesan
(B) Demosan
(C) Cuprosan
(D) Tulisan
(E) Ceresan
39. As on March 2008, how many ‘No Frill Accounts’ were opened by Banks under Financial Inclusion
?
(A) 12 million
(B) 13 million
(C) 14 million
(D) 15 million
(E) 16 million
40. This state is the Leading Producer of Vegetables in India contributing around 19 per cent of
country’s production from 17 per cent of the total area under vegetable—
(A) Maharashtra
(B) Bihar
(C) West Bengal
(D) Andhra Pradesh
(E) Karnataka
41. According to the RBI Report (2001-02), this Banking Region of the country has ‘Highest Flow of
Institutional Credit for Agriculture’ in terms of amount of credit extended in Rs. per hectare of Gross
Cropped Area—
(A) Northern Region
(B) North-Eastern Region
(C) Eastern Region
(D) Western Region
(E) Southern Region
42. Based on the Report on Trend and Progress of Banking in India (RBI, 2007), the number of rural
branches of scheduled Commercial Banks in India as on 30th June, 2007, were—
(A) 32,303
(B) 32,121
(C) 30,775
(D) 30,500
(E) 30,633
43. At present (2006), the estimated population of Tractors (Number of Tractors) in India is about—
(A) 28 lakhs
(B) 29 lakhs
(C) 30 lakhs
(D) 31 lakhs
(E) 32 lakhs
44. This being the only country in the world producing all four known commercial varieties of silk viz.,
Mulberry, Tasar, Eri and Muga—
(A) China
(B) Brazil
(C) Japan
(D) India
(E) Korean Republic
45. Which one of the following Pearl Millet (Bajra) variety is early maturity, with high yield and
suitable for Haryana State under irrigated and rainfed situation ?
(A) GHB-757
(B) HHB-146
(C) GHB-538
(D) HHB-94
(E) RHB-121
46. Of the 31 Districts identified in four states as having higher incidence of farmers suicides due to
economic distress. How many of the 31 economically distress districts belonged to Andhra Pradesh ?
(A) 10 Districts
(B) 12 Districts
(C) 14 Districts
(D) 16 Districts
(E) 18 Districts
47. Approximately, what percentage of Total Grape produced in India every year dried for Raising
Purpose ?
(A) 10 per cent
(B) 12 per cent
(C) 14 per cent
(D) 16 per cent
(E) 18 per cent
48. The Head Quarter of ‘National Fisheries Development Board (NFDB) which was established on
10th July, 2006 for realizing full potential of Indian Fisheries sector is located at—
(A) Rajendranagar (Hyderabad) A.P.
(B) Cochi (Kerala)
(C) Mangalore (Karnataka)
(D) Mumbai (Maharashtra)
(E) Bhubaneshwar (Orissa)
49. This Central Cattle Breeding Farm is producing ‘HFx Tharparkar Crossbred Bulls’ for breeding
purpose in India—
(A) Andeshnagar (U.P.)
(B) Dhamrod (Gujarat)
(C) Hassergatha (Karnataka)
(D) Suratgarh (Rajasthan)
(E) Alamdhi (Tamil Nadu)
50. Which one of the following countries, ‘Annual Per Capita Consumption’ of Wine is highest (50
litres) ?
(A) China
(B) Australia
(C) USA
(D) France
(E) Germany
Answers :
1. (A) 2. (A) 3. (D) 4. (A) 5. (E) 6. (C) 7. (B) 8. (B) 9. (C) 10. (A)
11. (A) 12. (E) 13. (C) 14. (A) 15. (A) 16. (B) 17. (B) 18. (A) 19. (A) 20. (A)
21. (B) 22. (B) 23. (A) 24. (D) 25. (C) 26. (A) 27. (D) 28. (B) 29. (C) 30. (E)
31. (D) 32. (D) 33. (D) 34. (A) 35. (D) 36. (E) 37. (A) 38. (B) 39. (E) 40. (B)
41. (E) 42. (E) 43. (C) 44. (C) 45. (A) 46. (D) 47. (C) 48. (A) 49. (A) 50. (C)




thank you.......................
Reply With Quote
  #7  
20th March 2011, 05:53 PM
Shine_14
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 67
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

The BOB Clerical Question Paper consists of following Main Sections:
  • Mathematics (Quantitative Aptitude) Section – 40 Questions
  • English Section – 40 Questions
  • Reasoning Section – 40 Questions

Some books you can refer for the exam :
  • Quantitative Aptitude (Maths + Data Analysis/Interpretation) Section – R.S. Agarwal’s Quantitative Aptitude
  • Reasoning Section – R.S. Agarwal’s Verbal and Non-Verbal Reasoning
I have also attached a paper of BOB with answers in it, hope it will help you.
hope you find it useful
Reply With Quote
  #8  
21st March 2011, 02:28 PM
JAMESS
Senior Member+++++
 
Join Date: Sep 2010
Location: india
Posts: 2,554
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

here i am attaching previous year Bank of Baroda PO(Probationary Officers) examination question paper. go through the attachment file and download it.

best wishes.
Reply With Quote
  #9  
21st March 2011, 09:46 PM
pops07
Senior Member+++++
 
Join Date: Jan 2011
Location: Chittaranjan
Posts: 2,717
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

Here at the attachment section you will some patterns of Bank of Baroda exam...
and also some other banks exam because all bank's PO exam patterns are same.

so download it from here..........
Reply With Quote
  #10  
22nd March 2011, 12:46 AM
mukul0094
Banned
 
Join Date: Dec 2010
Location: Bhubaneshwar
Posts: 2,276
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

Quote:
Originally Posted by lalit131174 View Post
Previous year solved question papers of BOB PO exam? How to download it?

Please reply

thanks


If you want to download the previous year paper of Bank of Baroda P.O
exam then i give you a website name in which you can download the
previous year paper of BOB.
http://www.studychannel.com
This is a good website in which you can download the previous year
paper of many exam so please see the website.
I have attached some previous year paper of BOB. Please see it.
Attached Files
File Type: pdf Bank of Baroda Question Paper 1.pdf(1.66 MB, 174 views)
File Type: pdf Bank of Baroda Question Paper 2.pdf(1.71 MB, 159 views)
File Type: pdf baroda- question-paper-2008.pdf(28.5 KB, 164 views)
Reply With Quote
  #11  
25th August 2011, 07:51 PM
dhruv007
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 501
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

Hello,

Previous year solved question papers of Bank of Baroda PO exam are not available with me.

But I know the exam pattern of Bank of Baroda PO exam.

In Bank of Baroda exam following subjects are asked.

1. Current Affairs

2. English Section

3. Aptitude

4. General Knowledge

5. Mathematics

6. Reasoning Section


Good Luck
Reply With Quote
  #12  
31st October 2011, 03:13 AM
vivek050
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 270
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

hello friend...

Attached some of the previous year Bank of Baroda question papers and the common pattern papers for PO exam in this post... check it out... hope it helps for your preparation...

All the Best...
Reply With Quote
  #13  
22nd December 2011, 08:41 PM
SAMRAT2011
Member+
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 215
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

Written Test - Eligible candidates will be required to appear for written test comprising (i) Objective Test on (i) Reasoning (ii) Quantitative Aptitude (iii) General Socio Economic & Banking Awareness (iv) English Language (v) Marketing Aptitude
Attached Files
File Type: txt Bank-of-Baroda-Solved-Paper.txt(13.0 KB, 135 views)
File Type: txt BOB-Agriculture-Officers-Exam.txt(11.1 KB, 128 views)
Reply With Quote
  #14  
15th April 2012, 05:59 PM
neat_raw
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 184
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?

Previous year solved question papers of Bank of Baroda PO exam are not available with me
But I know the exam pattern of Bank of Baroda PO exam.
In Bank of Baroda exam following subjects are asked.
1. Current Affairs
2. English Section
3. Aptitude
4. General Knowledg
5. Mathematic
6. Reasoning Section
Reply With Quote
  #15  
15th April 2012, 11:10 PM
jacobs
Senior Member++++
 
Join Date: Oct 2011
Location: Kolkata
Posts: 2,455
Default Re: Previous year solved question papers of BOB PO exam question paper?



Dear friend,
If you are interested in bank Of baroda PO examination
Then you should follow these sample papers
I think these sample paper are really good and will help you.

SAMPLE PAPERS FOR BANK OF BARODA PO :
Attached Files
File Type: txt BOB_1.txt(19.1 KB, 100 views)
File Type: txt BOB_2.txt(8.7 KB, 104 views)
File Type: txt BOB_3.txt(1.6 KB, 100 views)
File Type: txt BOB_4.txt(40.9 KB, 99 views)
File Type: txt BOB_5.txt(32.4 KB, 94 views)
File Type: txt BOB_6.txt(18.7 KB, 102 views)
File Type: pdf BOB_7.pdf(19.3 KB, 129 views)
File Type: pdf BOB_8.pdf(10.2 KB, 120 views)
Reply With Quote
Do you have any question? or have anything to say?





Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0
vBulletin Optimisation by vB Optimise.
Please also check: