#1  
19th August 2010, 12:05 PM
dsb
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1

Syllabus of assistant grade in food corporation of india


hi, I urgently need syllabus of assistant grade in food corporation of india. Thank you.





Related Questions:
  1. Examination pattern and the syllabus of food corporation of india-assistant grade?
  2. Biological Science syllabus and previous year question papers of Food Corporation of India Assistant Grade-III recruitment exam?
  3. General & Technical syllabus and last year question paper of Food Corporation of India exam for Assistant Grade-III post?
  4. Syllabus and model question papers of Food Corporation of India Assistant Grade-III General written test?
  5. How much salary is offered in hand to FCI Category 3 posts? -- [Most Discussed]
  6. Syllabus of Food Corporation of Indian Recruitment Assistant Grade II accounts?
  7. Reference books for Food corporation of India exam 2015
  8. Syllabus and suitable books to prepare for Food Corporation of India Assistant Grade recruitment exam? -- [New]
  9. Syllabus of Food Corporation of India Assistant Grade-III(General & Depot) recruitment exam?
  10. Question papers and syllabus of Food corporation of India,South zone for Assistant Grade-III post
  11. What is the syllabus for food corporation of India recruitment? Assistant grade III accounts south zone syllabus? Where can I get the books?
  12. How to get the syllabus of Assistant Grade Tech. for food corporation of India?
  13. Syllabus & Exam pattern for the post of Assistant & Depot grade from south zone of Food Corporation of India?
  14. Which are the exam centers related to Food Corporation of India Assistant Grade II post?
  15. Detailed Syllabus to prepare for FCI Assistant Grade III Exam?
  16. Last years question papers and syllabus of Food Corporation of India, south zone for the post Assistant Grade III
  17. Food corporation of India previous years question papers for Assistant Grade III in Technical?
  18. Previous year question papers for Food Corporation India Assistant Grade II?
  #2  
19th August 2010, 09:27 PM
mohit brh
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: india
Posts: 536
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

dear friend,
yes you can get syllabus. click on link given below.

for more detail visit
:http://www.gjtutorial.com/news/2009/11/fci-recruitment-2009-assistant-grade-iii-technical/

http://specialtest.in/fci/

Regards
mohit
  #3  
21st August 2010, 12:35 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

SIR, PLEASE , I NEED URGENTLY THE SYLLABUS OF POST-1, POST-2, POST-3 (ASSISTANT GRADE) . PLEASE DOWNLOAD THE SYLLABUS ON YOUR SITE AS EARLY AS POSSIBLE
  #4  
28th August 2010, 03:59 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

FCI Written Test Syllabus:

The written test will consist of two parts.
Part I will consist of 60 multiple choice question of the relevant technical discipline and
Part II will consist of 60 multiple choice questions on general aptitude consisting of Reasoning, Data Analysis, Computer Awareness, General Awareness and Current Affairs.
Thank You
Reply With Quote
  #5  
31st August 2010, 06:52 PM
engineerbaskar
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir,
I need urgently syllabus and model question paper of assistant grade (post|||) in food corporation of india. Thank you.
Reply With Quote
  #6  
31st August 2010, 09:25 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

syallabus of fci assistanat grade
Reply With Quote
  #7  
9th September 2010, 05:27 PM
shankar_6068
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

Pls send me previous year question paer of fci Asst grade 3.....or question pattern...
Reply With Quote
  #8  
12th September 2010, 09:56 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

Pls send me previous year question paer of fci Asst grade 3.....or question pattern... [email protected]
Reply With Quote
  #9  
14th September 2010, 11:24 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

Plz send me syllabus and question pattern for all FCI exam post wise,,,,,,,,,,[email protected]
Reply With Quote
  #10  
15th September 2010, 03:47 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

Sir, it's srinivas naik. i have apply 2 d fci south zone(Grade --Technical,depot)posts. i don't wt's d sullabus of in dis exam.
plz forword me 2 d syllabus. my e-mail address: [email protected]
plz send me d fci Grade-CD Syllabus sir..
Reply With Quote
  #11  
23rd September 2010, 01:26 PM
praveengupta
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

hi, I urgently need syllabus of assistant grade in food corporation of india. for technical computer science post
sent me
[email protected]
Reply With Quote
  #12  
1st October 2010, 03:23 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

I WANTTO SYLLABSE OR OLD PAPER OF FCI
Reply With Quote
  #13  
5th October 2010, 09:13 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

I want to syllabse or old paper of fci for technical computer science post
sent me

[email protected]
Reply With Quote
  #14  
9th October 2010, 11:49 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

Please send me syllabus and question pattern for all FCI exam post wise.
My e-mail id is [email protected]
Reply With Quote
  #15  
10th October 2010, 10:41 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

Sir, Plz send me syllabus and question pattern for west zone assistant grade (post|||) FCI exam post wise,,,,,,,,,,[email protected]
Reply With Quote
Reply With Quote
  #16  
13th October 2010, 08:50 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir plz,sent me syllabus and previous question pattern for south zone (category-3) technical,accountant,depot
my emai [email protected]
Reply With Quote
  #17  
13th October 2010, 08:56 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir plz give me any suggestion how to prepare asst grade -3(accuounts,technical,depot) south zone
[email protected]
Reply With Quote
  #18  
17th October 2010, 07:14 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir please send me syllabus & previous year question paper for asswt grade-3 general north zone.
Reply With Quote
  #19  
17th October 2010, 07:18 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir please send me syllabus and previous year question paper for FCI asst grade-3 general North zone.my e-mail [email protected]
Reply With Quote
  #20  
19th October 2010, 08:43 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

I REQUIRE OLD PAPERS OR SAMPLE PAPERS OF FOOD CORPORATION OF INDIA ASSISTANT OFFICER PAPER....PLEASE SEND ME ON [email protected]
Reply With Quote
  #21  
22nd October 2010, 12:17 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

please send me d syllabus of assistant grade 3 general,quality control,godown.my email [email protected]
Reply With Quote
  #22  
22nd October 2010, 01:22 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir plz,sent me syllabus and previous question pattern for south zone technical assistant in agriculture.my mail id [email protected]
Reply With Quote
  #23  
24th October 2010, 09:43 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir please send me syllabus & previous year question paper for asswt grade-3 general north zone. my id [email protected]
Reply With Quote
  #24  
27th October 2010, 02:20 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

i need the syllabus for south zone
Reply With Quote
  #25  
10th November 2010, 06:42 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir plz,sent me syllabus and previous question pattern for south zone (category-3) technical,accountant,depot
my emai [email protected]
Reply With Quote
Reply With Quote
  #26  
11th November 2010, 09:45 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

I HAVE APPLIED FOR FCI AG 3 GRADE ACD GROUP,I AM NOT AWARE OF SYLLABUS SO PLZ SEND ME THE SYLLABUS & WEIGHTAGE OF MARKS.
Reply With Quote
  #27  
20th November 2010, 07:50 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

I HAVE APPLIED FOR FCI AG 3 GRADE III AD AM NOT AWARE OF SYLLABUS SO PLZ SEND ME THE SYLLABUS & WEIGHTAGE OF MARKS.
Reply With Quote
  #28  
22nd November 2010, 03:33 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir please send me syllabus & previous year question paper for Asst grade 3 south zone. my id [email protected]
Reply With Quote
  #29  
25th November 2010, 12:26 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir please send me syllabus & previous year question paper for Asst grade III WEST Zone.
My mail id is - [email protected]
Reply With Quote
  #30  
2nd December 2010, 12:22 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir please send me syllabus &previous year question paper for asst grade 3 west zone my mail id is- [email protected]
Reply With Quote
  #31  
17th August 2011, 08:51 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

PLEASE GIVE THE EXAM DATE OF FOOD CORPORATION OF INDIA
EMAIL ID [email protected]
Reply With Quote
  #32  
9th November 2011, 03:04 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

sir, please send me the syllabus & question papers for grade 3 my mail id is [email protected]
Reply With Quote
  #33  
10th November 2011, 11:27 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

plz send me some question paper for grade / depot/ accont? on this email id [email protected]
Reply With Quote
  #34  
11th November 2011, 07:30 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

1. Total cropped area in India is:

(a) 137 mha

(b) 142 mha

(c) 147 mha

(d) 152 mha

2. The average agricultural production from irrigated area is:

(a) 1/8 tonnes/ha

(b) 2.0 tonnes/ha

(c) 2.4 tonnes/ha

(d) 2-8 tonnes/ha

3. Indian agriculture is facing the following major problems. Which is NOT CORRECT?

(a) Land degradation

(b) Rising population

(c) Lack of bullock power

(d) Stagnant cultivable area

4. The area occupied by legume in India is

(a) 24 mha

(b) 29 mha

(c) 34 mha

(d) 39 mha

5. The principle oil seed crop of India is

(a) Sesame

(b) Mustard

(c) Linseed

(d) Groundnut

6. Which fiber crop occupies largest area in India?

(a) Jute

(b) Flax

(c) Cotton

(d) Sunnhemp

7. First agricultural university was established

(a) Ludmana

(b) Pusa

(c) Kanpur

(d) Pant Nagar

8. Nobel Prize for Peace was awarded to

Dr. Norman Borlaug in

(a) 1969

(b) 1970

(c) 1971

(d) 1972

9. Dr Rajendra Singh Paroda has been felicitated

with the award

(a) Padam Shri

(b) Padam Bhushan

(c) Padam Vibhushan

(d) Bharat Ratna

10. To be self reliant in agriculture the following growth rate per year is necessary

(a) 3.0%

(b) 3.5%

(c) 4.0%

(d) 4.5%

11. On the basis of agro climatic conditions Pali,

Jalore, Sirohi and Jodhpur are included in Zone

(a) II-B

(b) II-A

(c) I-B

(d)I-A

12. Which state is devoid of arid zone?

(a) Punjab

(b) Madhya Pradesh

(c) Maharashtra

(d) Andhra Pradesh

13. Indian Institute of Soil Science is located at

(a) Ludhiana

(b) Hisar

(c) New Delhi

(d) Bhopal

14. The irrigation water requirement of onion is

(a) 60 cm

(b) 50 cm

(c) 40 cm

(d) 30 cm

15. Sowing of second crop in between the standard rows of the first crop before its removal is called

(a) Inter cropping

(b) Multi copping

(c) Intensive cropping

(d) Relay cropping

16. The cropping system beneficial to prevent soil erosion due to winds is

(a) Mixed cropping

(b) Strip cropping

(c) Relay cropping

(d) Multi cropping

17. The optimum temperature for sugarcane is

(a) 21-27 C

(b) 14-29 C

(c) 25-30 C

(d) 28-34 C

18. Per hectare seed rate of guar is

(a) 3 kg

(b) 6 kg

(c) 9 kg

(d)12 kg

19. The production of oil seeds in. India during 1996-97 was

(a) 22 million tonnes

(b) 25 million tonnes

(c) 24 million tonnes

(d) 26 million tonnes

20. The layer in the soil profile where material removed from the two overlaying horizons is deposited is called

(a) A-horizon

(b) B-horizon

(c) C-horizon

(d) D-horizon

21. The diameter of very fine sand particles is-

(a) Below 0.002 mm

(b) 0.05-0.002mm

(c) 0.01-0.05 mm

(d) 0.05-0.10mm

22. The mineral weathering and clay formation are rapid where the climate is-

(a) Warm and moist

(b) Warm and dry

(c) Cold and moist

(d) Cold and dry

23. Alkali soils are treated with gypsum to correct the deficiency of-

(a) Sulphur

(b) Calcium

(c) Magnesium

(d) Zinc

24. Which micro-nutrient is most deficient in Indo-Gangatic alluvium soils?

(a) Iron

(b) Zinc

(c) Copper

(d) Manganese

25. Which fertilizer is most beneficial for alkali soils?

(a) Urea

(b) Ammonium sulphate

(c) Calcium ammonium nitrate

(d) Ammonium nitrate

Answers:

1. b 2. a 3. d 4. a 5. a

6. c 7. d 8. d 9. c 10. c

11. a 12. c 13. b 14. c 15. d

16. b 17. a 18. d 19. a 20. b

21. a 22. c 23. c 24. b 25. b
Reply With Quote
  #35  
20th November 2011, 08:32 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

pls send the questions to [email protected]
Reply With Quote
  #36  
22nd November 2011, 12:29 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

dear sir,
pls previous model question paper with syallabus my [email protected] assistant grade iiii




thanking u
Reply With Quote
  #37  
28th November 2011, 02:19 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

which book should be refer ?
Reply With Quote
  #38  
4th December 2011, 09:39 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

pls send me bio science model quetion paper sir to [email protected]
Reply With Quote
  #39  
6th December 2011, 12:26 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

please send syllabus for fci technical assistant grade iii examination
Reply With Quote
  #40  
19th December 2011, 10:34 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

please send material and previous papers for fci technical assistant grade iii examination to this email [email protected]
Reply With Quote
  #41  
31st December 2011, 12:53 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

which books are good for FCI
Reply With Quote
  #42  
2nd January 2012, 10:48 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

pls show the exam pattrn for fci assistant grade
Reply With Quote
  #43  
23rd January 2012, 08:20 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Syllabus of assistant grade in food corporation of india

Plz send me syllabus and question pattern for all FCI exam post wise,,,,,,,,,,[email protected]

Source: http://entrance-exam.net/forum/general-discussion/syllabus-assistant-grade-food-corporation-india-35537.html#ixzz1kHzKPTTo
Reply With Quote
Do you have any question? or have anything to say?



Related Topics:

Thread Replies Last Post
Syllabus of Food Corporation of India in (General and Depot) posts 43 17th April 2015 02:32 PM
Exam pattern of food corporation India 43 25th November 2011 02:58 PM



Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0
vBulletin Optimisation by vB Optimise.
Please also check: