#1  
25th January 2011, 08:37 PM
krishna.neelabh4
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 2

Study material and previous year question paper for ONGC GT exam


Please I need ONGC GT exam 2010 question paper of Petroleum engineering stream. Please suggest some books/materials/weblinks to prepare for ONGC GT exam 2011.


Regards




Reply With Quote

Related Questions:
  #2  
25th January 2011, 10:15 PM
vike
Senior Member+++++
 
Join Date: Apr 2010
Location: India
Posts: 2,882
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Dear Friend

It is hard to get the exact placement papers on web for ONGC recruitment test.
You can find sample papers and the examination pattern for the same.
The written test will consist of question of both objective and subjective type.
The questions will come from General Awareness and the specialization you are
applicable for.
One who qualify the written test is called for psychometric test and Interview.
You can refer following websites for sample papers related to ONGC recruitment test.
http://way2freshers.com/tag/ongc-exam-papers
http://www.careerquips.blogspot.com/2009/09/ongc-gt-exam-pattern-sample-papers.html
http://entrance-exam.net/ongc-placement-papers/

Thank You




Reply With Quote
  #3  
25th January 2011, 11:32 PM
mishra245
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Delhi
Posts: 1,401
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

the ongc papers are very hard to meet in the web and market.
so you can see the exam pattern of ongc paper:

this pattern is help you to preparing the exam.
in this paper there is two papers:
1)General awareness,
2)Specialization in subject.

For downloading the papers you can see the website of aglasem.com
or by way2fresher.com.




Reply With Quote
  #4  
26th January 2011, 09:59 AM
sarang agrawal
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Smile Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Quote:
Originally Posted by krishna.neelabh4 View Post
Please I need ONGC GT exam 2010 question paper of Petroleum engineering stream. Please suggest some books/materials/weblinks to prepare for ONGC GT exam 2011.


Regards
ONGC GT June 2010 Sample Paper model test paper General Awareness
1.Women20-20 world Championship was Won By
(A)Australia
(B)England
(C)Pakistan
(D) India

2. Who is the Chairperson of Identification Authority of India
(UIA)?
(A) Dr. M. S. Swaminathan
(B) Nandan Nilekani
(C) B. Shreedharan
(D) M. N. Buch

3. Who won the 2009 Wimbledon ?
(A) Pete Samptas
(B) Rafael Nadal
(C) Roger Federer
(d) John McEnroe

4. Which country has the largest Rail Network in the World?
(A)India
(B) U. K.
(C)China
(D) U.S.A.

5. Who is the Union Law Minister of India?
(A) Sharad Pawar
(B) Kapil Sibbal
(C) Verrappa Moily
(D) Hansraj Bharadwaj

6. The Birthday of Late Sarvepalli Radhakrishnan, ‘President of India’, is celebrated as?
(A)Lawyer’s Day
(B)Teacher’s Day
(C)Children’s Day
(D)Father’s Day

7. Tirupati is in?
(A) Andhra Pradesh
(B) Karnatalca
(C) Tamil Nadu
(D) MP

8. Kanha National Park is situated in which State ?
(A) Andhra Pradesh
(B) Karnatalca
(C) Tamil Nadu
(D) MP

9. River Narmada originates from?
(A) Bhedaghat
(B) Amarkantak
(C) Dindori
(D) Allahabad

10. Gandhiji started Dandi March in 1930
(A) Against atrocities committed on Harijarts
(B) Against imposition of Salt Tax
(C) Against the commencement of Communal Riot
(D) Against prohibition on Indian’s participating in elections

11. Who is the author of “My Experiments with Truth”?
(A)Nehru
(B) Tagore
(C) Gandhi
(D) Jinnah

12. NASA refers to
(A) National Aeronautics and Space Administration
(B) North Atlantic Space Agency
(C) North Airbase and Space Agency
(D) None of the above

13. I.S.O. 9000 is a?
(A) Quality Standard Mark
(B) Space Project
(C) Trade Technique
(d) None of these

14. Who among the following made a film on Mahatma Gandhi?
(A) Aparna Sen
(B) ShyamBenegal
(C) James Ivory
(d) Richard Attenborough

15. ‘Law Day’ is observed on
(A) 26th January
(B) 15th August
(C) 26th May
(d) 26th November

16. Which is the longest sea bridge in the country?
(A) Vidyasagar Sew, Kolkata
(B) Bandra-Worli Sea Link,Mumbai
(C) Bhakra-Nangal Project
(D) None of these

17. Dr. Rajendra Pachauri is a/an?
(A) Banker
(B) Industrialist
(C) Environmentalist
(D) Scientist

18. Who is the author of ‘Discovery of India’?
(A) Jawaharlal Nehru
(B) Mahatma Gandhi
(C) Sarojini Naidu
(D) Indira Gandhi

19. D.N.A. refers to?
(A)Di-oxyribo Nucleic Acid
(B)Di-oxide Nucleic Acid
(C)Different Nucleic Acid
(D) None of these.

20. S.M.S. is?
(A)Short Messaging Sequence
(B)Short Messaging Service
(C)Short Manageable Service
(D)Short and Medium Service

21. Padma Bhushan Award is?
(A) Gallantry Award
(B) Bravery Award
(C) Civilian Award
(d), Literary Award

22. Which city is known as the ‘City of Joy’?
(A)Delhi
(B) Mumbai
(C)Kolkata
(D) Chennai

23. Who won the ASHES Cricket Test Series held in year 2009?
(A)Australia
(B)England
(C)Pakistan
(D) None of these
24. Who appoints a Judge of a High Court?
(A) Governor
(B) Chief Minister
(C) President of i
(D) Chief Justice of India

25. Which of these animals is not shown in the National Emblem of India?
(A)Lion
(B) Horse
(C)Bull
(D) Elephant

26. Which is the Mother State of Chhattisgarh?
(A) Bihar
(B) Uttar Pradesh
(C) Uttarakhand
(D) Madhya Pradesh

27. Who won the men’s 100 m. final race at the recently held 2009 IAAF Athletics World Championship in Berlin?
(A) Tyson Gay of America
(B) Usain Bolt of Jamaica
(C) Asafa Powell of Jamaica
(D) Yang Yon Eun of South Korea

28. The Finance Minister has pro posed replacement of the Income Tax Act by?
(A) The Finance Act, 2008
(B) The Direct Tax Act
(C) The Indian Taxation Code
(D) The Direct Taxes Code
(D) Indore

29. The Earth rotates around an axis pointing towards
(A) the moon
(B) the pole star
(C) the sun
(D) Venus

30. Which one of the following aptly describes the generalised shape of the continents?
(A)Circular
(B) Hexagonal
(C)Rectangular
(D) Triangular

31.An Air India plane recently crashed at …….. Airport

(A) Mumbai
(B) Kolkata
(C) Mangalore
(D) Srinagar

32.Vikas Krishnan was in news Recently. He is a ?
(A) Boxer
(B) Writer
(C)Music Director
(D) Head of VIKAS NGO

33. During 1994-2007 grean house gas Emissions in India Fell By
(A) 25 percent
(B) 30 percent
(C) 35 percent
(D) 40 percent

34.First European Country to Ban Burqua is ?

(A) Belgium
(B) France
(C) UK
(D) Germany

Answers

1 A
2 B
3 C
4 D
5 C
6 B
7 A
8 D
9 B
10 B
11 C
12 A
13 A
14 D
15 D
16 B
17 C
18 A
19 A
20 B
21 C
22 C
23 B
24 C
25 D
26 D
27 B
28 D
29 B
30 D
31 C
32 A
33 B
34 A
For more info you can log on to www.ongcindia.com
Reply With Quote
  #5  
3rd February 2011, 05:44 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

thanks
Reply With Quote
  #6  
6th May 2011, 05:33 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Quote:
Originally Posted by krishna.neelabh4 View Post
Please I need ONGC GT exam 2010 question paper of Petroleum engineering stream. Please suggest some books/materials/weblinks to prepare for ONGC GT exam 2011.


Regards
for petroleum engg paper of ongc...u need to study chemical engg subjects as previous yr they asked more of chemical background.. no core petroleum engg questions....so better start studying chemical
Reply With Quote
  #7  
6th July 2011, 03:28 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

i want study material for ongc exam 2011. i have applied for the post of Assistant Technical Grade 3.plz help me.......................from vilas lawate
Reply With Quote
  #8  
22nd July 2011, 09:16 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Sir/madam,
IS it neccessary to secure throughout 60% in postgraduate? i secure in
high school 65%
intermidiate 60%
B.sc(mathematics) 57%
M.sc(mathematics) 60%
So please tell am i eligible for ONGC GT 2011?
Reply With Quote
  #9  
26th July 2011, 11:54 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Sir/Madam,
i want study material for ongc exam 2011. i have applied for the post of GET
Reply With Quote
  #10  
27th July 2011, 08:51 PM
Shanky Adv
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Yes, u r eligible for this exam on the basis of ur 60%+ marks in M.Sc.(Math)
Reply With Quote
  #11  
29th July 2011, 12:11 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Sir/Madam,
i want study material & Previous exam solved paper for ongc GT exam 2011. i have applied for the post of resevior & chemistry.i comlpeted the msc in chemistry
Reply With Quote
  #12  
31st July 2011, 02:32 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

I need ONGC GT exam 2010 question papers for chemistry


Regards[/QUOTE]
Reply With Quote
  #13  
1st August 2011, 07:22 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

I got percentage in B tech 56%. I am eligible for apply for the post GT
Reply With Quote
  #14  
2nd August 2011, 07:24 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

ongc gt chemistry previous ques paper
Reply With Quote
  #15  
3rd August 2011, 12:12 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

pis can any one forward ONGC GT OLD papers
Reply With Quote
  #16  
4th August 2011, 08:41 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

hello friends,plz send ongc GT exam old papers for chemistry
Reply With Quote
  #17  
4th August 2011, 09:10 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

eligibility for ongc chemistry exam
Reply With Quote
  #18  
6th August 2011, 06:30 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

plz give me some clues how can i got general awarness latest questions to prepare ONGC GT exam-2011
Reply With Quote
  #19  
7th August 2011, 06:33 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

sir, plz send me urgently mechanical engineering solved question paper for previous 5years.
Reply With Quote
  #20  
10th August 2011, 04:36 PM
venkata naga kumari
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Quote:
Originally Posted by krishna.neelabh4 View Post
Please I need ONGC GT exam 2010 question paper of Petroleum engineering stream. Please suggest some books/materials/weblinks to prepare for ONGC GT exam 2011.


Regards
venkatanagakumari@gmail.com this is my email-id please send previous question papers and syllabus,kindly request to you.
Reply With Quote
  #21  
13th August 2011, 03:43 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

please let me know about the ongc GT exam syllabus and sample papers with reference to finance.
Reply With Quote
  #22  
14th August 2011, 11:12 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Please help me and send previous papers to for ONGC exam 2011, I have applied for programing post and MM so please send me syllabus and papers for this.
Reply With Quote
  #23  
16th August 2011, 01:58 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

plz help me with ongc previous electrical engineering papers.and pattern also needed for me.....i am luckiest if i have syllabus also forme.my mail id is surya.hema@gmail.com
Reply With Quote
  #24  
20th August 2011, 01:29 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

what subjects are included in suject specialisation paper under finance...? plz help me and reply me on my email id...tanuja.tannu29@gmail.com
Reply With Quote
  #25  
21st August 2011, 12:45 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Re:study material and previous year question papers for ONGC INDIA GT EXAM 2011(Reservoir in Physics)

Sir/Madam
I want the study material & previous year question papers.I applied for the post of RESERVOIR.I have passed the M.SC. with PHYSICS. Plz send me early
Reply With Quote
  #26  
27th August 2011, 10:19 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Sir/Madam,
I want ONGC GT exam 2010 question paper of Electrical engineering . Please help me to refer which books and send me the study materials for GT 2011,Please Help me.
Please send previous question papers and syllabus to my Emaild kanagaraj24_7@yahooo.com,kindly request to you.
Regards
Reply With Quote
  #27  
31st August 2011, 12:27 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

plz send me ongc petroleum engg solved question papers for GT exams.Please help me to refer which books and send me the study materials for GT 2011,Please Help me.
Please send previous question papers and syllabus to my Emaild raviism.kumar@gmail.com

Regards,

ravi kumar
Reply With Quote
  #28  
31st August 2011, 08:22 PM
ravilpfan
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

i've seen ongc 2010 mech ppr ..its kinda of numericals n stuff.....so plz anyone suggest me the gud books for it.....except GK pub for gate, hunda...
Reply With Quote
  #29  
5th September 2011, 04:43 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

dear sir,
can you sent me syllabus for ongc gt exam.
Reply With Quote
  #30  
9th September 2011, 12:03 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

dear sir,
can you sent me syllabus for ongc gt exam chemistry
Reply With Quote
  #31  
17th September 2011, 07:56 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

i am a b.tech from computer science & engg. , i am willing get the job in either in aviation(airlines) or in shipping. please suggest me what to do .but i am unable to bear the expence for CPL/PPl. mail me the suggestions at job.ravi057@gmail.com
Reply With Quote
  #32  
19th September 2011, 12:36 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

Hello dear sir/madam. It would be helpful me to get my money if u can tell me sir/madam i hv filled the ongc gt 2011 form by onl9 registration and photo,sign.,chalan copy by post bt my application has been rejected, what can i do ??dd
Reply With Quote
  #33  
12th December 2011, 10:50 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

what is the eligibility and which month is exam conducted please let me .
Reply With Quote
  #34  
24th March 2014, 01:34 PM
sapna.mishra
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

i want study material and ONGC GT previous years question papers for physics. my id is chak.sapna@gmail.com
Reply With Quote
  #35  
26th March 2014, 05:22 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Study material and previous year question paper for ONGC GT exam

dear sir/madam,

I want syllabus, study material & previous year question papers for ongc gt finance.
Reply With Quote
Do you have any question? or have anything to say?



Related Topics:

Thread Replies Last Post
Is Pandit Deendayal Petroleum University good for Petroleum Engineering? 61 12th July 2014 04:30 PM





Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0
Please also check: