#1  
11th November 2016, 03:59 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a

How to change my subjects at BA degree level?


Dear Sir, I have passed in 12th class recently and my subjects were political science,Sanskrit, Hindi,history and English. Sir, please guide me and I want to change the subject in a BA to subjects like math, economics etc.




  #2  
12th November 2016, 05:00 PM
ishteaque
Banned
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 6,454
Default Re: How to change my subjects at BA degree level?

At the time of admission in the college/university, you can select your subject, there is no such problem in it. You can select subject in which you wish to opt for your further studies. However, you should keep in mind that once you have selected a subject in your graduation, you cannot change it throughout your graduation degree.




  #3  
15th July 2017, 08:37 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How to change my subjects at BA degree level?

Sir..I recently completed my 12th with subjects geography,, psychology,, music,,English,, Hindi,,.. So can I take hons.in English and take other papers which is not in my 12th like economic and sociology and political science ,,please suggest me,,its urgent,, reply me as soon as possible,,, I'm waiting




  #4  
12th September 2017, 04:19 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How to change my subjects at BA degree level?

Sir, can I change my subjects at ba degree level. I appeared in ba 2017 annual exam. My elective subjects were education and political science. Now I can change these .
With regards.
Reply With Quote
  #5  
13th September 2017, 01:29 PM
sapphire1
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 127
Default Re: How to change my subjects at BA degree level?

Of course, you can change your subject during graduation in 1st year but if you will change your subjects then you can't change your subject in next years of graduation. At the time of admission, there are such combinations of subject and they show eligibility for the subject. you can check in their prospects to know about eligibility and combinations.

YOu can choose that combination which suits you. And as you want to take maths but it is possible if you had maths in 12th class otherwise you will not able to take this subject.

In college prospects, you will find all information regarding your subjects. And it also showed on the admission form. When you will fill admission form there will some combinations shows there.

You can check out there and choose the subjects in which you have interest.
Reply With Quote
  #6  
15th September 2017, 07:59 PM
Solo13
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 385
Default Re: How to change my subjects at BA degree level?

Yes you can select your subjects according to your choice. You have to choose that subjects in which you are interested.

You have to select three subjects in BA first year . In third year you have to choose 2 subjects among those which you have selected in 1st year.

Choose subjects according to your choice because you can't change your subjects after passing 1st year.
Reply With Quote
Do you have any question? or have anything to say?



Related Topics:

Thread Replies Last Post
How may I get information regarding change of degree to degree program? I've completed my bachelor degree in agriculture engineering but wanna change to civil engineering 1 10th October 2015 12:33 AM
Is B.Sc Nursing a bachelor degree? Such degree holder can appear in graduation level entrance exams? 2 3rd September 2014 01:48 PM
Which subjects will be good to change stream from Science at graduation level? 4 26th January 2014 02:17 AM
Detailed syllabus of Mathematics for the post of reservoir of ONGC graduate trainee exam? Will the questions appear from PG level or degree level? 23 25th September 2012 07:48 PM
Am I eligible for MCA by not having Mathematics at Higher Secondary Level but having Computer Science at Degree Level? 9 11th April 2012 03:21 AM



Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0
vBulletin Optimisation by vB Optimise.
Please also check: